Archive for October, 2013

..:: SeLaMaT ::..

Posted: October 12, 2013 in Uncategorized

Assalamualaikum wth..

First hope korang semua sihat walafiah hendaknya…GataL plak rasenya nak UpdatE blog Meow2 Nie…Hurm, bersesuaian dengan Tajuk Post saya kali ni iaitu SELAMAT, saya mengambil kesempatan ni Mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat sahabat saya di Kg Soeharto Faezah Tamjis dia atas majlis yang berlangsung Hari ni..TaPi Maaf Tak dapat datang disebabkan ada kematian seorang jiran di rumah saya pagi ni sebelum saya nak bertolak ke Hulu Selangor..Sory sangat Faezah Tamjis tak dapat attend yer..

Kedua saya nak ucap Selamat tInggal buat Jiran saya Azizi seorang remaja yang baru berusia 19 Tahun telah meninggal dunia pagi tadi dilanggar orang..Beliau mengalami pendarahan kepala yang teruk dan terpaksa menggunakan alat bantuan penafasan selama beberapa jam sehinggal Dr. mengesahkan ketiadaan beliau..Saya Doakan semoga Al-Marhum ditempatkan di kalangan orang-orang yang Soleh… “Innalillahi wainna ilaihi Raji3un”

 

Kita hanya mampu merancang tetapi Allah adalah sebaik-baik penentu…,

Dari Allah kita datang..,Kepada Allah JugaLah kita kembali…

Nafir, Taman Sg. Sireh

 

 

Advertisements

…::LaMbaKaN::…

Posted: October 3, 2013 in Uncategorized

AssalamuaLikum wth…

Lama rasanya tak Hupdate Blog ni..makLumlah malas betul nak bukak dan nak story mory dekat sini plus FB lebih menyerlah dari bloging2 ni. taPi mase tengah bnyak kerja nilah gatai tangan ceq nak update da latest story pasai diri ni..

Lambakan..?? Yups lambakan kerja2 sekolah yang perlu dibereskan sebelum berakhirnya perkhidmatan aku as a guru ganti sementara menunggu posting . Harap2 boleh disiaPkan sementara beberapa kelas dicutikan dek PMR yang sedang berlangsung sehingga ke minggu hadapan…

Buat pengunjung2 blog aku yang tak seberapa ni..korang tolonglah doakan aku ye agar aku di cepatkan posting yang dengar2 ceritanya awal tahun depan tapi sebelum tu perlu melalui temuduga yang dijalankan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan .

Apa-apa pun, Hmdulillah ku panjatkan rasa syukur padaMu ya Rab di atas segala nikmat dan rahmat yang telah engkau berikan pada diriKu..padaMu jua kami sembah dan padaMu jua kami mengadu domba..

Wassalam,Nafir

STAJ, Pelabuhan Klang