Archive for September, 2009

..::LaSt RaYa::..

Posted: September 28, 2009 in Uncategorized
Salam semua~
Walaupun bahang Hari Raya di Morocco sudah menunjukkan penyudahnya…tetap gak nak ceritakan sambutan hari raya terakhir aku kat morocco ni! walaupun tak semeriah yang disangka2 ianya akan meninggalkan kenangan yang cukup manis buat aku dan ahli-ahli mohammedia yang lain..InsyaAllah!
.
Dengan pelbagai jenis biskut raya yang dibuat oleh tajuddin, aku n mad atou3 serta rendang ayam, nasi impit dan kuah kacang menjadi santapan kami pada pagi raya..Shedaaap!! bahagianya maser tue~
erm..paperpun layan jerlah gegambo teman ni yer yop.!
.
CIMG2035
.
CIMG2040
.CIMG2045
.
DSC03734
.
CIMG2039
.
CIMG2046.
CIMG2049
.
CIMG2050.
CIMG2070.
CIMG2068
.
CIMG2097.
CIMG2099
.
ok…penaaat!!
.
Meow4ever,
Bait du sousMohammedia.
Advertisements

..:: ??? ::..

Posted: September 28, 2009 in Uncategorized
busy
.
Salam semua..setelah lama meninggalkan blog ni gara-gara kebusyan yang amat melampau tempoh hari dengan pelbagai acara dan majlis yang telah diadakan. Di harapakan rakan-rakan beradadalam keadaan sehat sejahtera…
.
Erm…musim persekolahan di morocco buat bakal2 pemegang ijazah dan master sudah pun bermula atupun akan bermula minggu ini..diharapkan kepada anda semua agar mengembalikan semangat belajar yang telah lama ditinggalkan untuk terus suksess bagi semester ini. Juga untuk pelayan-pelayan perasaan..sila bangun serta sila sedarkan diri anda dari terus dibuai perasaan cinta musim panas, jeolous, sakit hati, fitnah memfitnahi agar ianya tertumpu kepada pelajaran sahaja..( bolehlah cakapkan sbb dah hbis belaja! )
.
Cakap pasal fitnah memfitnah ni….aku harap takderlah yang buruk sangka lagi kat aku! pleaselah erk..aku tak kacau pun hidup sesiapa..aku bahagia aku macam ni! aku tak plak nak nganjing2 orang buat masa ni..tu masaalah sendiri,sendirilah tanggung jgn plak nak kait-kaitkan aku plak dalam masaalah korang tu,pehtu nak sindir2 aku..senang je! “kalau basicnya kuat,maka segalanya akan kuat” walau ditempuh apa2 cabaran ..walaupun korang suke atau korang syg kat sesuatu @ seseorang, korang takleh nak pakse sesuatu @ seseorang nak ikut cara korang atau kepala korang…aku harap salah sangka ni, dihabiskan segera!
.
K,lah sebelum melalut ke tempat2 lain..aku mitak maap kat sesape yang tak suke post ni! ni just luahan hati aku. yang terasa pikir2lah…maaf sekali lagi!
.
p/s : aku tak beria, tapi bila dah tuduh2 aku, baik aku beriakan..??
.
Meow4ever,
Bait du sous Mohammedia.

..::PaRtI WiDa3::..

Posted: September 18, 2009 in Uncategorized
DSC03755
.
Walaupun parti ni dah lame juga berlalu…tapi aku tetap nak record jugak kat blog aku! bolehkan??Ngee~ Parti yang dihadiri semua dak ikhwan yang ada kat kenitra malam tu menjadi syok bile tgk dorang bergelak tawa..yelah lama dah tak rasa suasana macam tu..best tau!
.
Parti yang mendapat sambutan dari sume ikhwan tu telah di ideakan oleh abg Akmal kita semasa parti pagoda malam tu,dan disambut baik oleh kalangan ahli2 parti malam tu..hehhe! ianya bertujuan untuk meraikan jejaka-jejaka yang akan balik mesia tu nanti..Parti yang telah di hidangkan dengan makanan yang pelbagai seperti Ayam Tandoori, Ayam Bermadu, Sosej Salai, cocktail, Air teh akmal…buah-buahan dan juga ulam-ulaman menjadi santapan kami malam itu. Enjoooy sangat!!
.
Terima kasih diucapkan kepada penderma-penderma yang baik hati serta penuh poketnya kerana menaja jamuan pada malm itu, tidak dilupakan jugakepada Tuan Presiden yang telah meluluskan peruntukan untuk majlis itu..Measih Pek! Semoga Allah membalas jasa anda semua..
.
Untuk yang sahabat-sahabat yang telah menghadirikan diri menjayakan majlis tersebut, mekasih pada anda semua..Semoga malam itu menjadi kenangan Buat kita semua~ ok enjoy da pictures!!
.
DSC03745
.
DSC03759.
DSC03728.
DSC03747.
DSC03751.
DSC03774.
DSCN0283.
DSCN0287.
DSC03791.
DSC03831
.
Penaaat!!
Meow4ever,
Mohammedia,Morocco.


..::Kita SeRbU!!!::..

Posted: September 16, 2009 in Uncategorized
Assalamualaikum wth…
Semoga kalian berada didalam keadaan sihat sejahtera..
.
DSC00929
Dengan Ini, saya mewakili auntie Rohana dan Uncle Daud ingin menjemput seluruh warga Malaysia yang berada di morocco untuk hadir ke Majlis Rumah Terbuka di kediaman rasmi mereka pada hari raya pertama! Majlis yang akan bermula pada pukul 12.30tgh hari sehingga 4.30ptg di jangka meriah dengan kehadiran tetamu-tematu yang istimewa. Jadi, jangan pikir-pikir lagi..Raya pertama nanti, kita serbu rumah Auntie Ana n Uncle Daud ramai-ramai k….jangan lupe bawak duit raya untuk saya..ngee~
.
Sekadar itu dulu..semoga Hari Raya Tahun Ini, akan bermakna buat kita semua!!
Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan Batin.
.
Meow4ever,
Mohammedia, Morocco.

..::RaYa…RaYa…Raya::..

Posted: September 15, 2009 in Uncategorized
hariraya
.
Bulan puasa hampir meninggalkan kita cuma lagi beberapa hari saja lagi..hati ini pasti akan merindu bulan yang mulia ini..Agar di hujung-hujung bulan yang barakah ini kita mencari sebanyak-banyaknya pahalah insyaAllah..
.
Tapi masalahnya tahun ni,nak raya kat mane???? aduh!!! sedihnya………bukan bermakna menyesal untuk beraya buat kali terakhir aku kat sini tapi untuk mencari suasana yang bakal tidak akan aku  rasa lagi! sob..sob..sob:((
sedih arrr..weh dak2 jomlah raya sama-sama! sedihnyeeeeeeeeeeeeeeeeee. Dahlah baju raya tader tahun ni..huhu lagi sedih! jadi kepada sesape yang nak cari baju raya lehlah join aku ke Shopping Mall yang berdekatan..Yallah!
.
So di kesempatan ini, saya sebagai insan yang kerdil lagi hina, ingin mengucapkan Selamat hari Raya Maaf zahir Dan Batin kepada Kelurga tercinta, Sanak saudara, sahabat handai serta yang mengenali diri ini..Halalkan makan minum, maafkan salah silap yang aku penah buat kat korang semua..Camat Ali laya!!!!;))
.
K,lah…malas nak ngomel2 banyak…jgan bersedih semua! hari kemenangan untuk kitakan hampir tiba so, kita enjoooooooooooooooyy!!
.
daaa~
Meow4ever,
Mohammedia Maroc.

..::TaNgIsAn DaLaM KeRiNdUaN::..

Posted: September 14, 2009 in Uncategorized
Dalam kerinduan ini
Ku menetap gambar wajahmu diruang kamar
Rintihan asmara kau dan aku
kini tinggal memori yang menghiris di kalbu

Duhai bayu
Sampaikan salam pada dirinya
Nyatakan betapa pilu perpisahan
Semua ku redhai

Dalam tangisan yang syahdu
Kau mendustai percintaan diriku
Setelah aku memberi segala galanya
Pengorbananku dikau persiakan

Oh mengapa tangisan dalam kerinduan ini
Menjadikan kehidupan ku tidak menentu
Keretakkan bak di hempas kaca oh mengapa

Ku masih merindui mu
Walau tidak dijodohkan
Suratan takdir telah menentukannya
Ku masih menyintaimu
Hingga keakhir hayatku
Biar ku simpan perasaan ini kasih
Izinku membawa diri
Oh bayu sampaikan salam perpisahan oh dariku

Oh mengapa tangisan dalam kerinduan ini
Menjadikan kehidupan ku tidak menentu
Keretakkan bak di hempas kaca oh mengapa

..::ByE-ByE, SaYoNaRa::..

Posted: September 11, 2009 in Uncategorized
Assalamualikum wth..
.
Di kesempatan yang hampir hujung ini,saya ingin mengucapkan Selamat Jalan dan Selamat tinggal buat kawan-kawan seperjuangan saya yang saya kasihi dan sanjungi..
.
Walaupun pengenalan dan kemesraan di antara kita hanya seketika tetapi ukhwah yang terbina akan tetap hingga ke akhirnya..Semoga kepulangan kalian ke tanah air, akan membawa satu lagi sinar harapan buat Agama, Nusa dan Bangsa..Saya memohon kepada Allah agar anda semua diberi kejayaan dan memperoleh apa yang anda semua impikan InsyaAllah!
.
Maafkan Salah dan Silap yang pernah saya lakukan terhadap anda semua samada sengaja ataupun tidak..Manusia tidak pernah lari dari membuat kesilapan. Maafkan Saya!
.
Buat adik Man, Boy dan Fikri…jangan ditangisi perpisahan ini! andai ditangisi, maka meranalah diri…Semoga hubungan yang terbina antara mereka akan kekal selamanya..Jangan salahkan pertemuan andai kita berpisah!
.
Akhirnya, Selamat Jalan dan Selamat tinggal sekali lagi dari Saya,Semoga ketemu lagi di Malaysia..Sesungguhnya, Hati Ini merindui Saat Itu! Aku Rindu~
.
Buat Podo, Nasry dan Harith….Kenangan itu cukup indah bila diungkap Semula!
.
podo
……………………………….Podo yang cute
.
nasry
…………………………..Nasry yang Penyemat
.
Harith
…………………………….Harith Yang Cool
.
Bye-bye..Sayonara!
Meow4ever,
Rumah Wawasan, Kenitra.