Archive for August, 2009

..::TaK PuAsA::..

Posted: August 31, 2009 in Uncategorized
Salam~
Huhu..Penat baru sampai dari rabat selepas menghadiri Majlis berbuka Puasa kat Umah Datuk! hari ni, kurang sihat skit, sbb fenin fale,Sakit perut dan sakit tekak jadi nak puasa ke taknak erk?? Ngee~
.
So dah ader menu untuk berbuke Puasa?? mesti bestkan?? jelesnye…yelah,makan ramai-ramai,masak sedap-sedap..gelak-gelak.huhu teringat! tapi xper! Semoga kalian berbahagia~
.
3 hari lepas aku ade buat pai apple sebagai juadah berbuka puasa,Zeedap sangat~hehehe first time buat tak banyak sangat sbb hanya sekadar percubaan yang akan berjaya tapi memang berjaya dan mendapat sambutan ahli-ahli berbuka puasa. sehinggakan ader permintaan dari jejaka Maskulin PMMM kita, nak tau saper?? Faiz Rahimi lah…Ngee~ Jangan Mare nak tolong promotekan jer!
.
So,kalo nak dapatkan resepi tu bolelah ke page Menu Hari Ini aku, tapi buat masa ni aku tak isikan lagi Cara-cara membuatnya..sbb tgh fenin fale! kalo dah sehat skit nanti aku update k Page Menu tu.
.
Oklah..Sekadar itu dulu! Semoga Hidup anda lebih bahagia~
.
Meow4ever,
Rue Sous Maroc.

..::MaBrOuK BuAt AnEp::..

Posted: August 30, 2009 in Uncategorized
anep
………………………………Alf Mabrouk!!!
.
Salam Semua!
Semoga hari2 yang mendatang akan membawa sinar bahagia buat anda semua~
.
Sila lihat gambar diatas..Nampak? Cute bukan? kalo sesape nak sila contact aku~hahahha! xderlah gurau jer. Erm, dak ni aku kenal mase aku amik STAM kat Hishamuddin Kg. Jawa. Seorang yang baik hati,xkedekut,gile2 skit, peramah, comel, cerdik plak tu membuatkan aku teruja untuk mengenali budak ni dengan lebih rapat masa kat sekolah dulu..huhuh poyo tak ayat?? whatever~
.
Nape ngan die erk??xder paper pun, just nak titipkan ucapan tahniah buat die yang sekarang ni belajar kat UITM Shah Alam(Asasi Sains) coz dapat tawaran pi ke Mesir untuk menyambung pelajaran dalam bidang Perubatan. Bende nilah yang die nak sangat mase aku tanya die nak sambung kat mana bila result SPM kuar nanti. Mabrouk!!
.
So,anep! dah tercapaikan cita2 awak nak ke Mesir? Jadi belajar rerajin jangan malas-malas..Realisasikan harapan family anep dan cita-cita anep untuk jadi seorang doktor. Semoga Allah membantu dan memudahkan urusan anep! Amine ya Rob.
.
Ok! sampai disini dulu, Alf-Alf Mabrouk sekali lagi Buat Anep!
.
Meow4ever,
Mohammedia Maroc!
fuh..Mekasih aku ucapkan kepada yang sudi dan masih setia membaca blog aku, yang rasenye mementingkan diri sendiri dek kerana asyik menceritakan tentang diri sendiri hahaaha…Semoga Allah sahaja yang membalasnya!
.
DSCN0123……………………..Jari Jemari Dak-dak Teruna
.
Malam berinai pihak teruna berjalan dengan lancar pada tgh malam, malam tadi di kediaman Dar 668. Dengan kehadiran 2 orang tetamu dari jauh turut menyertai Majlis berinai yang berlansung pada malam itu…Semoga inai yang dipakai di jari anda akan kekal untuk seketika waktunya…
.
Semoga pertalian yang terbina dengan pasangan masing2 akan terus kekal hingga ke akhirnya..ada ker pasangannya??whatever?? tulah orang suh kawin awal macam ust deli takank..kan dah kegersangan nak berinai2lah bagai…hahahhah~
.
Oklah…Semoga terhibur! sebelum terlupa saya tidak termasuk dengan Teruna2 yang berinai pada malam itu! Sekian dimaklumkan..
.
Meow4ever,
Mohammedia Maroc!

..::PeNuNgGu::..

Posted: August 29, 2009 in Uncategorized
Salam Semua~
.2721569316_ac7639a56d
.
Alhamdulillah aku dah habis blaja..maknanye aku skunk ni ialah salah seorang pemegang ijazah yang kurang pasti dengan masa depan yang aku akan tempuhi kat Malaysia nanti.Nak jadi apa? Pendidik?Pegawai?Atau hanya sekadar penganggur yang hanya membuang masa begitu saja di rumah..Semoga di permudahkan urusan olehNYA..
.
Ya cita-cita untuk menjadi pegawai besar yang tempatnya di salurkan dengan udara sejuk, dan beralaskan kerusi lembut menjadi impian setiap manusia termasuk diri aku sendiri. tapi manakan daya untuk peroleh semua itu kalau kita tidak berusaha seterusnya bertawakkal kepada Allah untuk ke arah itu..mungkin juga, ianya rezeki dari Allah yang telah ditetapkan untuk hamba2nya. Sehinggakan ada yang dilema & Moody memikirkan masa depan diri.
.
hukhuk..ini ngomelan untuk diri aku sebelum berangkat untuk meninggalkan bumi andalus ini! Rasa rindu untuk bumi ini,tidak akan pudar dalam helaian sejarah dan kenangan hidup aku..
.
“Selagi Jerawat Itu Tumbuh Mekar di Wajah Anda..
Selagi Itulah Kasih dan Sayang Saya Pada Anda Tidak Akan Punah”
.
Meow4ever,
Mohammedia Maroc!

..::MeNgHiTuNg HaRi::..

Posted: August 27, 2009 in Uncategorized
Ramadan_Kareem___Wallpaper_by_khaloodies
.
Selamat berpuasa saya ucapkan kepada semua..rasanya tak terlambat untuk saya wishkan??huk2…yelah memang malas nak update blog ni! xtau naper walau ader isu ataupun program2 yang melibatkan diri aku ni,myb disebabkan alasan yang berbunyi “esoklah” @ “biarlah dulu” yang selalu menjadi slogan dalam hidup aku..hahaha!
.
Erm…mesti bestkan berpuase di Malaysia dengan bazar ataupun pasar2 yang dipenuhi dengan makanan yang dijual untuk menjadi juadah semasa berbuka puasa..aku kat sini?huk2..best jugak aper! ye..memang best, sbb aku rase puasa untuk tahun berakhir aku kat sini sangat bermakna dan beharga buat diri aku..xtau nape tapi yang penting bebeda dengan tahun2 yang sebelumnya…Mungkin Hadirnya “sesuatu” dalam hidup aku. Terima Kasih buat itu..
.
Xder aper nak cerita….cuma kat sini saya nak ucapkan mekasih kat ahli umah dar 668 yang sudi menerima saya sebagai ahli Berbuka Puasa bermula dari puasa ke-2 sehingga Post ini di publishkan.Allah Jazikoum Bikhier..xlupe juga untuk Tukang masak tetap untuk bulan puasa ni, chef shahir yang x lekang idea untuk menyediakn menu yang lazat sebagi juadah berbuka puasa sepanjang saya kat sini.nampaknya,shahir dah mule berjinak-jinak dalam bidang meyediakan makanan.heheh! Sungguh Lazat~ Diharapkan anda semua begitu juga..
.
Rasanye untuk itu saja buat masa ni,kalau aku rajin aku hupdate lagi k..
.
Meow4ever,
Dar 668 Mohammedia,
Morocco.
.

..::PeRpIsAhAn::..

Posted: August 2, 2009 in Uncategorized
Ku mengerti perpisahan ini
Bukan kerana kau membenci
Tapi kasih yang pernah kuberi
Tiada lagi bersama

Seringkala aku terlihatkan mu
Impian nan indah
Bersulam bahagia

Ku harungi hari demi hari
Bersama wajah tak mungkin akan kembali
Tapi hati masih tak terima
Ditinggalkan sengsara

Keraguan ini bukanlah padamu
Perasaan hati masih rindu
Kekalutan ini hanyalah untukku
Tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilangan
Kehilanganmu…
Kasih tercari-cari
Keraguan ini bukanlah padamu
Masih tercari-cari bayanganmu
Tak sanggup aku kehilanganmu