Archive for June, 2009

Assalamualikum wth, Alhamdulillah seperti yang dijanjikan kepada kalian semua aku akan sisipkan gambar majlis pertunangan Ust Nor Adli Syahri dan Ustzh Nur Hafizah. Dan ianya mendapat kebenaran dari bakal pengantin kita..hehhehe!
.
So…Layanlah!!!!
.
IMG_2209………………..Hadiah dari pihak Lelaki..cantik bukan???
.
IMG_2217……………………..Hadiah dari pihak perempuan…
.
IMG_2214………Sesi bertukar hadiah oleh kedua-dua Ibu pengantin…
.
IMG_2186…….Antara Juadah yang di sediakan oleh pihak perempuan
.
IMG_2219…………Jemputlah makcik makan… lauk orang selangor!!!
.
IMG_2189……………….Suasana di rumah pihak perempuan~
.
Erm,itu jerlah kot…walau tak banyak mana gambar ni,hanya sekadar untuk kita mendapatkan zoup @ zouk untuk kita membina masjid dengan kadar segera…hukhuk!
Terima kasih kepada deli dan pasangannya kerana memberi kebenaran untuk saya letakkan gambar rombongan meminang anda di blog peribadi saya..Allah Jazikoum Bikhier!
.
P/s: Maaf gambar sarung cincin tiada didalam rekod saya kerana majlis ini di adakan ketikan bakal pengantin berada di Morocco! Honeymoon~ hohohoho Lambat lagilah! SengaaaL~
.
Meow4ever,
Rue Sous Mohammedia.

..::@Lf MaBrOuK::..

Posted: June 29, 2009 in Uncategorized
ASSALAMUALAIKUM WTH….
.
IMG_4466………………………….Bakal Pengantin Kita
.
Alf Alf mabrouk aku ucapkan buat bakal pengantin, Ust Nor Adli Syahri dan Ustazah Nur Hafizah yang telah bertunang pada hari ahad 28.6.2009 pukul 2.10ptg(waktu Malaysia) bertempat di Klang (Kediaman Rumah Perempuan). Majlis yang berlangsung serba sederhana menjadi tampak meriah dan gumbira pabila pihak lelaki datang bertandang memetik bunga ditaman dengan di wakili oleh ibu,abang serta ahli keluarga dan ahli rombongan  yang lain..
.
Semoga tali yang diikat akan berkekalan hingga ke akhir nyawa..saya percaya!
Majlis @ risepsi selanjutnya akan di khabarkan oleh bakal pengantin kita nanti..Tunggu!!!
.
IMG_2172………………………….Antara barang hantaran
.
Gambar Majlis petunangan akan saya sisipkan esok insyaAllah sekiranya mendapat kebenaran dari pihak pengantin…Pengantin??bakal pengantin. Mudah2an dapat kebenaran!
.
Jadi aper tunggu lagi marilah kita bertunang beramai-ramai…
Untuk tuan presiden PMMM bile lagi?? xder orang yang berkenan ker?atau ader yang berkenan di hati tapi taknak di luahkan???hukhukhuk
.
Ok! semoga terhibur….
.
Meow4ever,
Rue Sous Mohammedia.

..::MaKaN-MaKaN::..

Posted: June 28, 2009 in Uncategorized
16152481
.
Hari yang indah,panas membuatkan aku nak makan banyak hari ni..So,aku pun bersemangatlah untuk buat Ayam percik walau duk sengsorang..hehehe! Nasib kawan yaman n pokchek ader kat umah aku so, kami rancang awal2 tuk buat ayam percik ni untuk menyambut tetamu kami abg amir…hehhehe Jadi mekasih kepada abg amir kerana sudi datang bilik saya… n tuk pokcek n Amin yamani! tbarakAllah 3alaikoum..Allah sahaja yan dapat membalas jasa kalian.!
.
Tidak ketinggalan untuk korang diluar sana yang teringin nak makan aym percik kuah santan nie…lehlah ker Page Menu Hari Ini..Sementara Stok masih ada~
.
Untuk hari-hari yang mendatang saya doakan agar pengunjung blog saya mendapat rahmat tuhan yang Esa,di ampun kan dosa serta dilimpakan rezeki yang luas..Amine~
.
Meow4ever,
Rue Sous Mohammedia,
Morocco.

..::SeLaMat JaLan::..

Posted: June 26, 2009 in Uncategorized
Assalaumualikum wth…semoga diberkati.
.
Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat jalan buat Saudari khadijah khalilah diatas keberangkatan beliau ke negara tercinta…Insan pertama yang membawa segulung ijazah dalam bidang pengajian bahasa Arab selepas era 90an! hebat…
.
Buat Saudari Khadijah Khalilah maafkan saya kalo saya ader buat salah dan silap…semoga anda berjaya di Malaysia kelak! keberangkatan saudari khadijah khalilah ini,disambut dengan kesedihan dibumi kenitra…huk2! jangan sedih2 erk orang kenitra..blajo cepat2 leh jumpe kat mesia….jumpe katner??jumpe kat jinjang pelaminlah…!huk2…gurau jerk..!.
.
Semoga Berjaya..! semoga berjumpa lagi.
.
Meow4ever,
Rue sous Morocco.
P/s : Maaf tiada rekod gambar yang disimpan…

..::CoUs CoUs::..

Posted: June 26, 2009 in Uncategorized
Seperti yang dijanjikan….aku telah postkan cara-cara nak buat kuskus untuk yang belom lagi expert sbb ni maybe cara mudah yang boleh korang dapati…oh yer! sebelum terlupe berkenaan dengan rempah yang digunakan,sekiranya kita malas atau nak senang..anda boleh mendapatkan rempah kuskus yang telah siap dicampurkan di marjane atau market ayang berdekatan dengan rumah andaaa..! untuk mendapatkan resepi ini sila ke page Menu Hari Ini
.
meow4ever,
Rue Sous,
Morocco.

..::NaNaS YaNg MaNiS::..

Posted: June 26, 2009 in Uncategorized

Tajine_de_lotte_aux_graines_de_sesame

.
Alhamdulillah..baru lepas dinner di pagi hari,dinnerker??hohoh berlaukkan tojin ayam dan sayur2an menjadi lauk kegemaran aku kalau malas nak masak atau nak cepat…hehhe
.
So apa kena mengena Nenas yang manis dengan entry aku kali nie???hohoh xder paper pun cume dengan nenas yang menjadi santapan aku sebentar tadi nilah, yang mendatangkan ilham untuk aku update blog ni..mekasih nenas sbb bagi ilham kat saya..huk2.
.180px-Pineapple1
nanasnanas.
Nenas yang manis,lazat serta kaya dengan pelbagai vitamin seperti vitamin A,vitamin C,kalsium, magnesium, natrium, kalium, fosfor, dekstrosa, sukrosa dan enzim bromelain. Enzim ini bagus untuk anti radang. Selain itu juga nanas juga baik untuk orang yang mempunyai masalah tulang ( termasuk osteoporosis ),masaalh sembelit,serta dapat melangsingkan badan..percaya atu tidak??heheheh..so aper lagi mehlah makan nenas yoep…!
.
Mesti diingati, di sebalik kebaikan yang ada pada nanas tadi dia juga mempunyai efect samping sekiranya pengambilannya berlebihan….antaranya ialah dapat mengugurkan kandungan..oh tidaaaak!!!!! anak aku…!!!,ia juga boleh meningkatkan gula pada darah…so jangan makan berlebihan ala kadar sudoh le yoep aternyee…!
.
Jadi…aper tunggu lagi belilah nenas kat lebelvie atau marjane yang berdekatan dengan rumah anda!!! iklan ditaja khas oleh Meow4ever..! Mekasih…
.
Meow4ever,
Rue Sous..
Mohammedia.

..::HoMe SwEEt HoMe::..

Posted: June 22, 2009 in Uncategorized
You Know I’m A Dreamer
But My Heart’s Of Gold
I Had To Run Away High
So I Wouldn’t Come Home Low
Just When Things Went Right
It Doesn’t Mean They Were Always Wrong
Just Take This Song
And You’ll Never Feel
Left All Alone

Take Me To Your Heart
Feel Me In Your Bones
Just One More Night
And I’m Comin’ Off This
Long & Winding Road

I’m On My Way
I’m On My Way
Home Sweet Home
Tonight, Tonight
I’m On My Way
I’m On My Way
Home Sweet Home

You Know That I Seem
To Make Romantic Dreams
Up In Lights, Fallin’ Off
The Silver Screen

My Hearts Like An Open Book
For The Whole World To Read
Sometimes Nothing
Keeps Me Together
At The Seams

I’m On My Way
Well, I’m On My Way
Home Sweet Home
Tonight, Tonight
I’m On My Way
Just Set Me Free
Home Sweet Home

Uhmmm, I’m On My Way, Yeah
I’m On My Way
Home Sweet Home

Yeah… I’m On My Way
Just Set Me Free
Home Sweet Home