..::AkU DaN LaRaChE::..

Posted: April 13, 2009 in Uncategorized
397px-larache
……………………………….Bandar Larache
.
Assalamualikum wth..harap2 sehat hendaknyer! dah bukak web Diyalna?? erm,,best jugakkan semoga beristiqomalah korang sume dalam menyampaikan dakwah kepada insan2 yang memerlukan..aku pun baru bukak jugak malam tadi disebabkan tenet aku yang tetibe lambat nie.!
.
Hari sabtu yang lepas aku ader lah pi jenjalan ker Larache yang terletak di Utara Morocco…bandar yang bertemakan warna biru dan putih seperti bandar chefchoun menjadi tarikan para pelancong juga rupenyer! aku yang nak balik mesia pun tak berapa nak tau adanya bandar ni ngeh3…tapi skunk dah pi dah! lawa juga bandar die. Kalau korang nak tau..orang2 kat sana tak secantik dan sehenchem orang2 di Tetoun mahupun Mohammedia hehehhe macam kami-kami nie!
.
Kami bertolak ke sana pada pukul 8.30 pg dan sampai ke destinasi selepas 2 jam perjalanan,mencari tapak bersejarah yang ditinggalkan dek jajahan portugal di bandar ini,menjadi tujuan utama kami ke bandar Larache. So, aderlah juga kota lama yang ditinggalkan menjadi tarikan para pelancong yang berada disini. Nak tau lebih lanjut tentang bandar ini bolehlah membacanya sendiri di sini http://en.wikipedia.org/wiki/Larache
.
Jadi aku selitkan beberapa gambar bandar Larache yang aku search sendiri kat tenet! huahuahuah jangan mareeeee…gambar2 yang aku amik nanti aku masukkan.
.
2466244444_87d4d0a0c5.
larache-property.
kota-lama………………………………..Kota Lama
.
medina-of-larache………………..Suasana malam di bandar Larache
.
Erm,tujelah kot…Gambar lain nanti aku letak erk! oppps,lupe nak bg tau petang pas balik dr Larache tu kami ader buat Besday Party..nak tau hikyat Lamenyer???nanti aku postkan!!
.
Meow4ever,
Rue Sous,Mohammedia
Morocco.
Advertisements
Comments
  1. ekramhakim says:

    ingatkan gambar amek gune kamera tembah sendiri..ate ghupenye amek kat tenet ..

  2. ekramhakim says:

    xpasalll22 gelak cenggitu…

  3. […] ..::AkU DaN LaRaChE::.. April 2009 4 comments 5 […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s