Archive for March, 2009

…::PeNgUmUmAn::…

Posted: March 29, 2009 in Uncategorized
Salam semua…hope sehat di bawah naunganNYA, inchaAllah. Merci tuk pembace blog aku yang tak best ni semoga Allah sahaja yang membalasnya..Minggu ni maka bermulalah percutian musim bunga kami bagi student kat Morocco ni!! hohoh tak bestnyer..sbb banayk programlah..tapi takper,kita layan jer janji masa cuti kita kat sini terisi dengan mende² yang bermanfaatkan???? so ,aku pun tak kurang terlibatnya dalm program yang diatur ntuk kami kat sini seperti PERDISK, SUKMA 09, dan PERSEGI 09!. insyaAllah bermanfaat…
.
Erm,seperti tajuk post yang tertera ni,aku nak buat sikit pengumumanlahkan untuk student² morocco yang suka membeli belah ataupun Tasawwouq, so bolehlah ke Casablanca untuk menikmati diskaun hebat yang telah ditawarkan….Murah weh!!! baik korang pi so,maklumatnya seperti yang dibawah :-
  • TARIKH : 27 march-5 april 2009
  • HARI : Jumaat – Ahad
  • MASA : Dari pagi hingga Malam
Oklah…semoga aper yang aku sapaikan ni,berfaedah atau bermanfaat untuk semua erk..bagi yang suke bershoppinglah erk!!hehhe.
.
Sekian disampaikan,
Meow4ever,
Villa Wawasan Kenitra.

Advertisements

…::MaLaSnYa::…

Posted: March 27, 2009 in Uncategorized
Salam semua……Hope korang sume sehat! hahahha malasnya aku nak adit blog ni,mule2 je ghairah bile dah lame-lame hampes jer! bukan aper baserlah bz tahap gabankan sbb tulah blog aku ni jadi cam aper jerkan.Tapi takpelah aku rajinkan gaklah diri aku ni tuk menghupdate isu-isu pasal diri aku,kengkawan dan sewaktu dengannya…Fuuh!! malasnya.Tapi skunk aku rase malas lagilah nak haupdate! nanti kalo aku rajin aku tulislah ape-ape erk..klah sori tuk semua hehehhe.
.
Opsss sebelum tu,kat sini aku ada ucapan buat insan-insan yang baik hati lagi mulia….
  • Selamat pengantin baru buat anak Malika(orang gaji Datuk),bernama redha semoga panjang umur,berkekalan hingga ke anak cucu serta cicit.
  • Mekasih buat shidan sbb tolong promotekan side resepi saya walau die dah pindah ke blogspot die tue..semoga hepi-hepi sokmo!
  • To ikram,merci coz temankan saya masa Datuk Yusuf datang. Hanya Allah yang membalasnya..
  • Buat azim…awak tak adil dalam pembahagian kumpulan Sukma! sedih Kami…kompem-kompem kalah!
  • Untuk yang anggap diri die tu semulia,sebaik bak dibawah lembayung kaabah tu..ada aku Kesaaah!! kerna MULUT badan Binasa..
Klah,nanti aku sambung lagi erk…jangan Terasa!
Sekian Wasslam..

…::BaStELA::…

Posted: March 6, 2009 in Uncategorized
dscf80112…………………………Tada…..Inilah hasilnya!!
.
Assalamualikum semua..harap baik-baik hendaknya, seperti yang dijanjikan aku akan postkan cara-cara membuat bastela yang aku baca dalam buku masakan Morocco. Nilah salah satu menu yang aku akan listkan kat restourant aku nanti hahahha..Jangan lupa datang erk sume!!!
.
Pastu mekasih aku ucapkan kepada rahmat ngan faizi sbb bg pinjam camera, tajuddin sbb  betulkan oven dak pompuan mohammedia ni n last skali kepada ikram jurufoto diakhir pembuatan bastela aku ni..ouh dan juge kepada pemakan² yang tidak kurang tomboloknya…Mekasih!!!
.
Papehal jom layan gambar-gambar pembikinan Bastela aku…
.
dscf7965
………….kerja-kerja pembaikpulihan sedang dijalankan
.
dscf8003……………………..Budak cacat yang nak jugak….??
.
dscf8006……………………………………..Bastela
.
dscf8007
………………………………….Bastela lagi
.
dscf8012…………Mulut-mulut manusia yang dipenuhi dengan Bastela
.
dscf8013…………………………..Oh…menyelerakan!!!
.
Bait Meow4ever,
Zounqoh Sous…
.
P/S : Sila ke Page Menu Hari Ini untuk mengetahui cara-cara pembikinan bastela!
.

…::KeDaI KoPi::…

Posted: March 3, 2009 in Uncategorized
Salam dulu…wah!!! merci sangat² meow4ever ucapkan kepada pembace²  blog aku nie…diharapkan korang mengambil istifadah dari apa yang aku tulis walaupun benda yang aku postkan tu,bukan berbentuk bahan ilmiah.
.
Kalo korang nak taukan..mase aku tulis entry ni aku kat maktabah saudi di casablanca..hoho! amik kesempatan sioot,tujuan aku pi sini tuk cari bahan tesis akhir aku tapi bila dah dapat bende yang dicari..aku pilah main tenet nie..hehehe! mekasih tuk ikram hakim kerana menemankan aku ngan faizi..baik hati uolls die ni..rugilah maner dak² pompuan yang tak amik ikram ni sebagai ‘ PAKWE ‘..menyesal korang! aku just tolong promote jer kalo nak bglah tau kat die sendiri erk..
.
Hohoho…teringat malam tadi,lepas makan bastela yang aku buat tue..kami pun terus sambung minum teh pudina,bile dah kumpul reramai,kedai kopi pun bukaklah perniagaanyer..nasib laku malm tadi 2 cerek teh kami order..antare agenda² perbincangan yang ‘hot’ malam tadi ialah berkenaan dengan persatuan PMMM..Pilihanrayalah,MuktamarTergemparlah,Gemobalah,
Program²persatuanlah, eh macam² lahtu yang laku kedai pak mat tu malam tadi..he3! ialah ni bertujuan tuk mengislah atau menjadikan Persatuan kite ni lebih baik dan lebih praktikal tuk kita ikuti..kepada name² yang malam tadi disebut dan menjadi bualan ramai tu..kami mintak maap erk!! bukan mengumpat.tapi mengate jer..hi3
.
Klah sampai sini jer..nakpi sambung bace buku plak.hi3! Tuk yang membaca,kalo rase entry ni cam tak bergune atau tak best..abaikan! senang bukan??
.
Meow4ever,
Muassasah Malik Abdul Aziz Ali Saoud, Casablanca.

AkaN DaTaNg….

Posted: March 2, 2009 in Uncategorized
Bastela ma3ammar billuz wa dajaj….di page MeNu Hari Ini
Tunggu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!