Archive for December, 2008

s@nAh HeLwA Ya g@mIL

Posted: December 30, 2008 in Uncategorized

Exam

Assalamualikum wth. Ok buat posting kali ini,aku ingin mengambil kesempatan ni tuk mengucapkan selamat tahun baru 1430 Hijriyyah kepada sume umat Nabi diseluruh pelusuk dunia,keluarga tersayang,sahabat handai,sanak saudara.Semoga hadirnya tahun baru ni,dapatlah juge kiter meningkatkan keimanan,ketaqwaan,amal ibadah kepada Tuhan Pencipta.Jugak aku nak ucapkan selamat menghadapi Peperiksaan Akhir buat bdk2 seluruh morocco samada di utara,selatan,timur n barat,semoga korang sucsess gitu..Akhirnya sampai gak hajat aku ni nak duduki final exam ni.bia cepat habis. tapi ingat! bukan aku tak study k..’corecction’ skit!

Buat yang dah habis..Haniean Lakoum! Mobrouk 3alikoum! Tapi ingat habis2 gak,doa jangan lupe K! dan buat yang sedang menduduki exam,Allahu yashal oumur,Allahu Ya3aaunkoum.Allahu Yu3tikoum Najah.Buat betul2 jangan main! sbb ni bukan padang permainan tau,ni padang jihad kiter kat dunia nie.
Allahu Yaj3al baroka~ sampai sini jerlah dulu perutusan aku buat kali ni,Semoga korang berjaya dan bebahagia selaloo,Allahumma Ameen.
.
اللهم وفق جميع طلبة الماليزيين بالمغرب في دراستهم، وسدد خطاهم، واجعلهم من الفائزين والناجحين في الدنيا والآخرة. اللهم افتح عليهم حكمتك وانشر عليهم من خزائن رحمتك وأصلح لهم شأنهم كله ولا تكلهم إلى أنفسهم طرفة عين
Advertisements

bEe HePPy!

Posted: December 29, 2008 in Uncategorized
Assalamualikum.

Semoga kalian berada di dalam keadaan sehat wal3afiah. Akhirnya, berjaya juga diri ini tuk mempelajari buat² blog ni,Alhamdulillah dengan bantuan kengkawan yang tak kedekut ilmukan..semoga Allah membalas jasa kalian! bukan aper sebenarnyer tension disebabkan terbatalnya hasrat diri untuk menduduki final exam yang sebenarnya telah berlangsung semenjak minggu lepas lagi apabila budak² arab yang sengal ni bleh plak buat idrob tuk tangguhkan pekse..Tensioonnnyyyyeeerrr..!!!so dr aku duk diam aku pilihlah cara ni (buat blog) tuk menghilangkan tension.ha3

So,tuk kesekian kalinya atau tuk post yang first ni aku nak memperingati hr² aku bersama kucing yang aku bela kat morocco ni dan arwah kakak aku yang telah kembali menghadp penciptanya,aku syg sangt,dan kucing aku,tak taulah dorang dah pi maner entah samada telah dicuri,dirompak,disamun,dirogol seterusnya dibunuh pun aku tak tau..Semoga Allah menempatkan mereka ni digolongan binatang-binatang yang diredhaiNYA dan buat Norain binti md siadid(kakak aku) semoga Allah menempatkannya dikalangan orang² yang beriman dan Solehah..Amine Ya Rob!

kakak…………………………..d@laM kEn@nGaN…
.
Musim sejuk dan bunga hampir melabuhkan tirainya, musim panas kian menjengah.Bukannya aper,disebabkan teruja nak balik mesia aku pun buat persedian awal lebih² lagi yang beriya² suh aku balik ni kakak aku..sbb die nak aku ader mase hr die bertunang.kalo ikutkan dah lepas dah bertunang n selamat dr segalanya tapi takdir Allah,aku menjadi tetamu rumahnya pada akhir bulan 6 hingga pertengahan bulan 7 membuatkan majlis tu ditangguhkan. Alhamdulillah akhirnya aku sampai juga ke malaysia selepas menunaikan ibadah umrah.Dalam masa yang same persediaan tuk majlis pertunangan yang akan berlangsung 28/7 tu telah lama dimulakan…tidak sempat 2minggu aku bermesra dengan kakak aku,hr khamis tanggal 26/7 die pergi tanpa kembali buat selamanya² apabila kakak aku dilanggar lari oleh sebuah kereta ketika melintasi jalanraya..sedih! hanya tinggal 2 hr lagi majlis tu akan berlangsung. tapi takdir tuhan mengatasi segala²nya..majlis tetap diteruskan dalam keadaan suasana yang amat sedih.Semoga Allah memberi ketenangan kepada Roh kakak aku..Amine! tapi kita yang hidup harus meneruskan sisa² kehidupan yang fana’ ni..

Berbalik ker cerita kucing² aku..mesti korang nak tau kan saper dorang ni?he3 mereka adalah Boboi yang bewarna oren belang dan Nyanyau yang berkulit putih gebu..aRRggh! rindunyer..

boboi2
…………………………………Rindunyer…
.
Boboi aku bela sejak die hbis menetek dr mak die.aku amik mser bulan 4 2007 pas aku hbis meeting ALP PMMM.aku bawak balik atas dorongan bdak² umah aku yang suh bawak walaupun setengahnyer ader yang tak setuju maser tu tapi aku bawak gak sbb aku suke kucing,so kami bela ngan kasih syg,mandikan die tiap² minggu,bg makan,minum susu, whiskas,friskes n macam²lah walaupun maser tu ader sorang abg tu geram kat die sbb berak n kencing merate² tapi dalm maser yang sama die pun syg kat kucing tue..sampailah die besar hidup kami semacam sempurna disebabkan ade kucing yang manje dan memahami aku khususnya..sampaikan nak pi yasmine rumah ikhwan yang lama pun kami bawak die dan lebih membuatkan aku rindu kat die sampaikan aku nak pi kuliah pun die ikut!rase cam anak sendiri plak! he3 betullah kater orang tue,kengkadang ni binatang tu lebih mulia dr manusia..sampailah satu mase, aku belikan baju untuk die yang berharge 10dh warna merah,aku mandikan die dan aku terus pakaikan baju tu..sejak die keluar dr rumah  dengan menggayakan baju merah tu boboi terus tak balik sampai hr ni..adakah boboi dah mati?atau dicuri?..Ya Allah kau tabahkanlah hatiku untuk menghadapi perasaan rindu ini!

Nyanyau………………………………………MeOW!!
.
Kucing yang seterusnya bernama Nyanyau putih dan berbulu gebu..aku jumpe die mase akhir bulan 9,maser tu aku tgh berjalan nak ker Kosbah,tetibe aku nampak sekumpulan bdk² nakal tgh kejar² kucing nie..tapi yang menariknye kucing ni tak lari sangt.so,aku beranikan diri dan pi dekat kat kucing ni dan aku terus amik die dan terus bawak balik umah naik teksi.he3! terbatal terus niat nak ke kosbah tadi sbb jumpe kucing comel nie..sampai rumah aku terus bg platlet yang lebih dr sisa boboi dulunya dan terus bg minum..yang bestnyer,die cam dah familiar jer ngan umah tue..tu yang aku suke tue dan kekosongan selama setahun jugaklah terisi semula apabila hadirnyer si Nyanyau yang manjer ni but garang giler suke cakor orang! yang kelakarnyer si Nyanyau ni takder pun buat hal maser aku bela tu sampailah bdk² ni balik dr mesir kucing ni terus buat hal,kencing atas tilam dorang sebanyak 3 kali kot..hahahha padan muke! sape suh pukul² kucing tu..kan tuhan dah balas! bende yang sama aku buat aku pakaikan baju yang aku penah belikan dulu tuk boboi,aku beli rantai,bg makan whiskas bg susu,bg hati ayam n satu perkare aku tak bg die kuar umah kalo die kuar pun aku akan tgk die,atas tujuan nak latih die secare perlahan² supaya bile die kuar die tak terus menghilang n macam² lagilah sehinggekan die pun boleh memahami aku sepertimana boboi paham aku dulu.Sehingga satu maser die kuar die tak kembali lagi..! sbb tu aku namekan blog aku ni ngan Meow4ever..!!
Oklah..hope korang terhibur n dapat amik istifadah dr cite² aku nie.yang membace Allah Jazikoum bikhier!

Ghoromi sohihun,
War roja’ fika mu3dolou!